Доступність посилання

ТОП новини

Владу закликають припинити репресії – лист


Представники української громадськості закликають владу припинити провокації та репресії проти опозиційних політиків, громадських активістів, письменників, підприємців, журналістів, учених. Про це йдеться в заяві представників української інтелігенції та громадських діячів, яку Радіо Свобода передав один із підписантів доктор філологічних наук, професор Петро Іванишин.

Зокрема, в листі звертають увагу на переслідування представників організації «Тризуб». «Проти молодих патріотів використали провокацію з підривом невідомими особами погруддя Сталіна у Запоріжжі, висунули необґрунтовані звинувачення у «тероризмі» і «хуліганстві». Вже понад п’ятнадцять «тризубівців» перебуває під слідством, з них більша частина – в нелюдських умовах ув’язнення (недопущення родичів та адвокатів, відсутність харчування і медобслуговування, є інформація і про катування)», – йдеться в заяві.

Підписанти закликають «світові громадські інституції, демократичні партії та ЗМІ підтримати українську боротьбу з неосталінізмом».

Серед тих, хто підписав заяву, – науковий співробітник Інституту літератури імені Шевченка НАН України, заступник головного редактора журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський, письменник, політичний аналітик Володимир Цибулько, письменник, в’язень нацистських і радянських концтаборів Микола Петренко.
XS
SM
MD
LG