Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв визнав поразку у боротьбі з корупцією в Росії


Президент Росії Дмитро Медведєв визнав, що не домігся відчутних результатів у боротьбі з корумпованими чиновниками і не зможе впоратися з ними протягом чинного президентського терміну, який закінчується в 2012 році.

«Взагалі, коли я став президентом, мене відмовляли від цієї теми. Говорили буквально наступне: навіщо ви за це беретеся? Ви ж не переможете корупцію ні за рік, ні за два, за президентський термін не переможете. Це абсолютно справедливо», – сказав Медведєв в інтерв’ю газеті «Ведомости», опублікованому в середу.

«Успіхів майже немає. Хоча все можна оцінювати по-різному», – сказав Медведєв, поставивши собі в заслугу антикорупційне законодавство, раду з боротьби з корупцією та декларування доходів чиновників.

За час перебування Медведєва в Кремлі Росія опустилася в рейтингу сприйняття корупції від Transparency International до 154-го місця серед 178 країн, опинившись поряд із Папуа Нової Гвінеї, Таджикистаном, Кенією і Лаосом. Гіршою є ситуація тільки в Афганістані, М’янмі і Сомалі (Україна у списку на 134 позиції).
XS
SM
MD
LG