Доступність посилання

ТОП новини

Вдова екс-голови МВС: Кравченко не причетний до вбивства Гонгадзе


Вдова колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка Тетяна заявляє, що її чоловік не причетний до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це вона заявила в інтерв’ю газеті «Сегодня».

«Мені особисто відома лише якась частина правди: я переконана і готова довести, що мій чоловік Юрій Кравченко не причетний до вбивства журналіста», – сказала вона.

Тетяна Кравченко не виключає, що її чоловік міг мати в своєму розпорядженні документи, які мав намір оприлюднити в той день, коли його знайшли мертвим. «Мій покійний чоловік був природженим аналітиком; як міністр МВС він мав у своєму розпорядженні величезний масив офіційної та оперативної інформації. І цілком природно припустити, що він міг за особистою ініціативою вести незалежну роботу, досліджуючи причини і рушійні сили найрезонанснішої справи в історії незалежної України», – сказала вона.

Кравченко заявляє, що впевнена і може довести, що багато що сказане колишнім генералом МВС Олексієм Пукачем є «відвертою брехнею».

Наприклад, відзначила вдова, Пукач стверджує, що одержав «злочинний наказ» убити Гонгадзе від Кравченка в його службовому кабінеті 13 і 14 вересня 2000 року. За словами вдови, вона провела власне розслідування, чим займався її чоловік саме в ці дні. «Напевно, не тільки Пукачу буде цікаво дізнатися, що ні 13-го, ні 14-го вересня Юрій Кравченко взагалі не з’являвся в своєму службовому кабінеті», – заявила Тетяна Кравченко.

На її думку, Кравченко став такою ж жертвою масштабної операції спецслужб, як і Гонгадзе.

Відповідаючи на питання, чи допускає вона, що «Юрій Федорович міг віддати наказ через службовий борг? Адже він був нескінченно відданий Президенту Леоніду Кучмі, якого, за версією деяких ЗМІ, разом з Володимиром Литвином пропонують вважати замовниками розправи над Гонгадзе?», вдова екс-міністра відповіла: «Про Литвина говорити не буду. Хоча, як мені здається, об’єктивне і незалежне розслідування могло б проявити його роль в цій справі в достатньо несподіваному для багатьох ракурсі. Що стосується Леоніда Даниловича, то я не вірю в його причетність до злочинного замовлення».
XS
SM
MD
LG