Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ катували «тризубівця» – активісти


«Тризубівця» Анатолія Онуфрійчука піддавали тортурам під час допиту в Запорізькому обласному управлінні СБУ. Про це заявила дніпропетровська громадська організація «ГРАД», яка тримає зв'язок із затриманими та їхніми родинами.

За інформацією, отриманою «ГРАДом» від адвоката Володимира Прудовського, слідчі не виконали вимогу Онуфрійчука забезпечити присутність на допиті його адвоката, а потім понад півгодини катували його «дибою», вивернувши за спиною закуті у наручники руки.

Про такі самі тортури у запорізькому СБУ щодо іншого «тризубівця» Василя Лабайчука раніше заявляв його адвокат Віктор Ніказаков.

«Уже очевидно, що «справа Тризубу», яку влада намагається сфабрикувати на зразок «Дела врачей» та «Дела вредителей», розсипається на очах. Єдине обвинувачення, що може висунути влада в суді, – це відпил голови незаконно встановленому погруддю Сталіна, якого в Україні офіційно визнано злочинцем. А це як максимум тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу», – заявив координатор «ГРАДу» Андрій Денисенко.

«ГРАД» направив звернення уповноваженій Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової з проханням втрутитись у ситуацію.
XS
SM
MD
LG