Доступність посилання

ТОП новини

У Тимошенко взяли ще одну підписку про невиїзд


Лідер партії «Батьківщина», екс-прем’єр України Юлія Тимошенко заявляє, що слідчий Генпрокуратури взяв з неї повторну підписку про невиїзд і не проводив слідчих дій.

«Сьогоднішній виклик до прокуратури був банальною профанацією і провокацією, яка мала стати основою для недопущення у Брюссель, тому що жодних слідчих дій сьогодні не проводилося і єдине, що робили – це пред’явили мені другу вже за рахунком підписку про невиїзд з того місця, де я проживаю», – сказала Тимошенко після допиту в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

За словами Тимошенко, вона не розуміє, навіщо брати дві підписки про невиїзд із однієї людини.

Водночас прес-служба Генпрокуратури повідомила, що другу підписку про невиїзд взяли в рамках нової кримінальної справи про закупівлю автомобілів, і це дозволено Кримінально-процесуальним кодексом.

Раніше Генеральна прокуратура відмовила Тимошенко, яка вже перебуває під підпискою про невиїзд, дозволити їй відвідати Брюссель, де вона планувала провести низку зустрічей, зокрема, з президентом Європарламенту Єжи Бузеком.

За інформацією ГПУ, слідчий мотивував свою відмову тим, що на вказаний час призначені слідчі дії у справі. Крім того, за даними Генпрокуратури, є оперативні дані про те, що Тимошенко мала намір скористатися поїздкою за кордон, щоб залишити Україну і ухилитися від слідства.

Проти Тимошенко порушені дві справи: одна щодо нецільового використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом, інша – через закупівлю тисячі автомобілів Opel Combo для медичних цілей.
XS
SM
MD
LG