Доступність посилання

ТОП новини

Чалий: реакції України на події в Єгипті немає через самоцензуру дипломатії


Відсутність реакції України на події в Єгипті пов’язана із самоцензурою української дипломатії, заявив в ефірі Радіо Свобода Надзвичайний і Повноважний посол, колишній перший заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

«Українська дипломатія поводиться дуже обережно, щоб не викликати на себе певний гнів з боку тих людей, які мають політичний мандат на керування українською дипломатією», – сказав Чалий.

За його словами, при сильній реакції на події в Єгипті з боку країн Євросоюзу, США, українська реакція, яка обмежується закликами до громадян не їхати до Єгипту, виглядає не дуже потужно.

При цьому, як заявив Чалий, Україна завжди була активна на Близькому Сході. «Єгипет для нас – не лише курорти. Ми маємо з цією країною велике позитивне торговельне сальдо. Це країна, куди ми продаємо дуже багато зерна. Це країна, де нас пам’ятають, бо українці будували Асуанську ГЕС», – сказав Надзвичайний і Повноважний посол.

На даний час в Єгипті відбуваються сутички між прихильниками і противниками президента Хосні Мубарака, який вчора заявив, що не буде більше балотуватися на посаду глави держави.

Українське МЗС неодноразово закликало громадян України утриматися від поїздок до Єгипту на час масових протестів там. Напередодні МЗС повідомило про початок евакуації українців є цієї країни.
XS
SM
MD
LG