Доступність посилання

ТОП новини

Чалий: Мубарак піде з посади до суботи, максимум понеділка


Президент Єгипту Хосні Мубарак піде з посади протягом цього тижня, спрогнозував в ефірі Радіо Свобода Надзвичайний і Повноважний посол, колишній перший заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

«Мій прогноз по Єгипту, що Мубарак піде. До суботи, максимум понеділка питання по Мубараку буде вирішене. Хоча, можливо, з точки зору більш стабільної передачі влади, щоб не дестабілізувати ситуацію на Близькому Сході, потрібен був би більш врегульований порядок його відходу від влади. Він дуже спізнився з діалогом із народом. Але якщо він ухвалюватиме правильні рішення – на дасть команду на застосування сили, не буде намагатися триматись за своє місце надто довго, то все-таки йому вдасться піти більш спокійно. За моїми даними, він може отримати притулок в одній із західних країн, наприклад, Великобританії», – сказав Чалий.

Вчора президент Єгипту у зверненні до народу заявив, що не буде більше балотуватися на посаду глави держави. Проте Хосні Мубарак не виконав головної вимоги демонстрантів, які вже понад тиждень протестують, закликаючи до його відставки.

На даний час у Каїрі відбуваються сутички між противниками і прихильниками президента. Десятки людей поранені.
XS
SM
MD
LG