Доступність посилання

ТОП новини

Україна готує заходи задля своїх громадян у Єгипті


Кабінет Міністрів утворив у середу на своєму засіданні оперативний штаб для вирішення питань, пов’язаних із перебуванням громадян України на території Єгипту, повідомила урядова прес-служба.

Штаб має на меті координувати дії центральних органів виконавчої влади, які мали б мінімізувати можливі негативні наслідки від перебування українських громадян в охопленому протестами Єгипті.

Штаб очолив перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Андрій Клюєв.

Тим часом прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров повідомив у середу агентству «Інтерфакс-Україна», що в МЗС вважають за можливе відправити до Єгипту літак для евакуації звідти громадян України орієнтовно в п’ятницю.

За його словами, посольство України в Єгипті продовжує формувати списки українців, які хотіли б залишити територію Єгипту та повернутися додому, і нині список налічує вже кілька десятків людей.

За рішенням міністра закордонних справ Костянтина Грищенка в МЗС працює оперативна група, що курує питання термінової евакуації українських громадян.

Прес-секретар також послався на інформацію посольства, що загиблих і потерпілих українських громадян унаслідок сутичок у Єгипті немає.
XS
SM
MD
LG