Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані оголосили дату виборів


Президентські вибори в Казахстані відбудуться 3 квітня. Інформацію про це поширило офіційне видання «Казахстанськоа правда».

Напередодні президент країни Нурсултан Назарбаєв призначив позачергові вибори майже за два роки до завершення нинішнього терміну його повноважень. Це рішення казахстанський лідер ухвалив після того, як Конституційний суд відхилив проведення референдуму, який передбачав продовження каденції Назарбаєва до 2020 року.

США і ОБСЄ привітали ідею проведення дострокових виборів замість референдуму. Водночас аналітики твердять, що майже немає сумнівів у тому, що 70-річний Нурсултан Назарбаєв здобуде можливість ще п’ять років керувати найпотужнішою в економічному плані країною Середньої Азії.

Назарбаєв здобув владу 1989 року, ще до розпаду Радянського Союзу. Він має в країні абсолютну владу, опозиція не представлена в парламенті. Жодні вибори в Казахстані ще не визнавалися вільними і справедливими. Ця країна має найбільші поклади урану в світі. В Казахстані також нещодавно відкрили нове родовище нафти, найпотужніше на планеті за останні 40 років.
XS
SM
MD
LG