Доступність посилання

ТОП новини

МНС виступає за тимчасову заборону турпоїздок до Єгипту


Міністерство з надзвичайних ситуацій ініціюватиме розгляд питання про можливість тимчасової заборони туристичних поїздок до Єгипту для українських громадян.

«Це має стати спільним рішенням відповідних державних органів, туроператорів і авіаперевізників», – повідомляє прес-служба міністерства.

МНС застерігає українців від поїздок до Єгипту і просить тих, хто в ці дні перебуває на єгипетських курортах, скористатися першою ж можливістю повернутися додому.

Як заявили в міністерстві, нинішня ситуація в Єгипті, що виникла в результаті масових громадянських протестів і зіткнень на політичному ґрунті, створює реальну загрозу життю й здоров’ю людей, що перебувають у зоні безпорядків.

МНС заявляє, що жертвами багатоденного протистояння вже стали півтори сотні єгиптян, від насильства й розбою постраждали іноземці, і зараз немає жодних підстав припускати, що найближчим часом напруга в цій країні спаде.

Україна сьогодні і завтра має намір евакуювати 373 своїх громадян з Єгипту, де тривають акції протесту з вимогою відставки президента Хосні Мубарака.

Водночас Єгипет запевняє у відсутності небезпеки для туристів.
XS
SM
MD
LG