Доступність посилання

ТОП новини

Через розтрату коштів Держкомрезерву порушили ще одну справу


У рамках розслідування кримінальної справи за фактом заволодіння коштами Державного комітету України з державного матеріального резерву порушили кримінальну справу проти генерального директора одного ыз закритих акціонерних товариств за завдання збитків державі на суму понад 41,3 мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, справу порушили за статтею «привласнення, розтрата майна та службова підробка».

Встановлено, що гендиректор ЗАТ протягом 2008-2010 років підробив бухгалтерські документи і заволодів коштами в сумі понад 20,5 мільйона гривень, які призначалися для зберігання в держрезерві 722 тонн м’яса. Він також реалізував 727 тонн м’яса, яке зберігалося в резерві, вартістю понад 20,7 мільйона гривень.

Ці протиправні дії завдали збитків державі на суму понад 41 мільйон гривень, заявила Генпрокуратура.

Раніше Головне слідче управління Служби безпеки України порушило кримінальну справу стосовно колишнього голови Держкомрезерву Михайла Поживанова. Його звинувачують у рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання держкоштів на загальну суму понад сім мільярдів гривень, зокрема виявлених міжнародними аудиторськими компаніями під час перевірки використання коштів попереднім урядом України.

Проти Поживанова ухвалили постанову про притягнення як обвинуваченого у розкраданні державних коштів на суму майже 35 мільйонів гривень.

Поживанова оголосили в розшук. В інтерв’ю «Газете по-киевски» він повідомив, що наразі перебуває в Австрії.
XS
SM
MD
LG