Доступність посилання

ТОП новини

Теличенко оскаржила зняття з Пукача обвинувачення в замовному вбивстві


Представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко просить Апеляційний суд Києва скасувати постанову Печерського районного суду Києва про визнання законним закриття Генеральною прокуратурою кримінальної справи проти колишнього начальника карної розвідки Олексія Пукача в частині обвинувачення його в замовленому вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомляє агентство Українські Новини, Теличенко сьогодні передала в суд відповідну апеляційну скаргу.

Вона просить Апеляційний суд Києва скасувати рішення суду першої інстанції як незаконне й скасувати постанову Генпрокуратури про зняття обвинувачень із Пукача в замовленому характері вбивства Гонгадзе.

За словами адвоката, незалежно від того, чи буде задоволена її скарга, вона оприлюднить рішення як Печерського райсуду Києва, так й Апеляційного суду Києва у цій справі, щоб експерти й громадськість могли оцінити законність цих рішень.

31 січня Печерський райсуд Києва визнав законним закриття Генпрокуратурою кримінальної справи проти Пукача в частині обвинувачення його в замовленому вбивстві Гонгадзе.

Суд дійшов до висновку, що доводи заявника скарги про наявність даних про здійснення Пукачем вбивства на замовлення не стосуються предмету оскарження, оскільки є оцінними.
XS
SM
MD
LG