Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: уряд переконує МВФ у важливості поетапного підвищення тарифів


Підстави для одномоментного різкого підвищення тарифів на тепло та житлово-комунальні послуги наразі відсутні, заявив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

«На переговорах з Міжнародним валютним фондом ми наполягаємо на поетапній зміні тарифів протягом 2011 року відповідно до реалій ринку, щоб не зірвати зростання економіки і не зменшити купівельну спроможність населення», – сказав Азаров.

За його словами, загалом цей раунд переговорів із МВФ дуже непростий. Хоча фонд позитивно оцінює фінансову стабільність і тенденції зростання економіки України, він наполягає на жорстких підходах до бюджетно-фіскальної політики, заявив прем’єр.

Водночас, як наголосив Азаров, фінансові ресурси МВФ залишаються надважливим чинником стабільності для України в умовах нестабільності зовнішніх ринків.

Місія МВФ працює в Україні з 1 по 11 лютого для проведення дискусій з приводу другого перегляду виконання програми в рамках угоди stand by.

МВФ наприкінці липня минулого року вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою на близько 15,5 мільярдів доларів. Київ вже отримав два транші цього кредиту.
XS
SM
MD
LG