Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ радить звертатися до суду з претензіями до Матіос


Прокуратура не вбачає підстав для реагування на звернення народного депутата від Компартії Петра Цибенка стосовно справи письменниці Марії Матіос. Про це відомство повідомило у відповідь на офіційний запит лідера політичної партії «Фронт Змін» Арсенія Яценюка, інформує його прес-сулжба.

Раніше Яценюк звернувся до Генпрокурора з вимогою перевірити факти політичного переслідування Марії Матіос і в разі їх підтвердження вжити відповідних заходів.

У відповіді на запит заступник Генерального прокурора України Євген Блажівський повідомив, що наприкінці листопада минулого року Петро Цибенко звернувся до ГПУ щодо порушення кримінальної справи стосовно Марії Матіос у зв’язку з образливими порівняннями у книзі «Вирвані сторінки з автобіографії» обеліску на могилі Невідомого солдата в Парку вічної слави. Це звернення 2 грудня минулого року було спрямоване до Міністерства внутрішніх справ. Проте МВС не знайшло підстав для проведення перевірки та ухвалення рішення, оскільки «викладені у зверненні обставини мають цивільно-правовий характер», і спрямувало його до прокуратури Печерського району Києва.

«За результатами розгляду звернення Цибенка П.С. прокурором Печерського району Києва народному депутату надано роз’яснення про те, що зазначені ним обставини мають цивільно-правовий характер та підлягають вирішенню в судовому порядку. За таких обставин підстав для вжиття заходів реагування не вбачається», – йдеться у відповіді заступника Генпрокурора.

Письменниця заявляла про переслідування з боку Генеральної прокуратури.

В ефірі Радіо Свобода минулого місяця Марія Матіос повідомила, що отримала відповідь від міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова щодо перевірок, які здійснювалися у відповідь на звернення народного депутата від КПУ Петра Цибенка.
XS
SM
MD
LG