Доступність посилання

ТОП новини

Немиря: європейські політики все більше стурбовані подіями в Україні


Заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря заявив сьогодні, що європейські політики дедалі більше стурбовані ситуацією в Україні.

Перебуваючи цими днями в Брюсселі для зустрічей із європейськими політиками, він сказав агентству «УНІАН», що президент Європарламенту Єжи Бузек, зокрема, заявив, що планує і надалі уважно стежити за ситуацією в Україні.

Немиря передав думку Бузека, що «те, що відбувається в Україні, жахливим чином впливає на імідж України і позиції України в Європі».

За його словами, президент Європарламенту також висловив сподівання, що українська влада зніме «ганебну заборону на подорожі» для лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, яка перебуває під підпискою про невиїзд, звинувачена в низці зловживань.

А міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ, у свою чергу, за словами Григорія Немирі, висловив стурбованість діями влади щодо «згортання демократичних свобод» і «звуження простору для політичної конкуренції» в Україні.

«Україна сама себе заводить на європейську периферію замість того, щоб прямувати до європейського політичного та економічного центру», – процитував Шварценберґа заступник голови «Батьківщини».

Агентство не наводить коментарів самих цих політиків на повідомлення Немирі про їхні слова.

Нинішня влада не раз негативно оцінювала такі й інші заяви Григорія Немирі, який є головним зовнішньополітичним діячем партії «Батьківщина» і Блоку Юлії Тимошенко.

Щойно вчора прес-служба уряду, зокрема, заявила, що «більшість висловлювань і дій пана Немирі спрямована не на підвищення авторитету України на світовій арені, не на конструктивне вирішення проблем, які існують у двосторонніх і міжнародних відносинах, а на спроби дискредитації чинної влади». «Насправді ж шкоди це завдає не владі, а іміджеві України», – заявила прес-служба уряду.
XS
SM
MD
LG