Доступність посилання

ТОП новини

В Італії гуманітарна катастрофа через наплив мігрантів з Африки – міністр


В Італії склалася надзвичайна ситуація через масове прибуття мігрантів з Тунісу та інших країн Північної Африки. За останні кілька днів на італійський острів Лампедуза висадилися з човнів понад чотири тисячі нелегалів, повідомили в МВС країни.

Міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні заявив про гуманітарну катастрофу та закликав на допомогу керівництво Євросоюзу. При цьому міністр звинуватив Європу в бездіяльності щодо протидії масовим міграційним потокам на континент, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Після заворушень минулого місяця нині в Тунісі тимчасовий уряд. Як розповідають біженці, вони втікають від хаосу, злиднів та беззаконня, яке панує тепер в країні. Серед мігрантів переважно молоді чоловіки. В Італії побоюються, що в такий спосіб до Європи можуть проникнути втікачі із в’язниць i терористи.

«Якщо урядова криза в Тунісі триватиме, важко уявити, що все це скінчиться. До італійських берегів прибуватимуть десятки тисяч людей», – заявив міністр внутрішніх справ Італії. Тим часом, Туніс відкинув пропозицію італійців розмістити на своїй території підрозділи італійської поліції, щоб стримувати міграційний потік до Європи.

У Римі передбачають, що мігранти прибуватимуть і з інших країн Північної Африки, де зараз нестабільна політична ситуація. Прибулих розселяють у притулках тимчасового утримання на Апеннінах, але місць не вистачає.

Італійський острів Лампедуза, розташований у Середземному морі на півшляху від Тунісу до Сицилії, здавна вважається воротами до Європи для африканських шукачів кращої долі.
XS
SM
MD
LG