Доступність посилання

ТОП новини

Дочка Онопенка повернула борг, позов відкликано – преса


Дочка голови Верховного Суду України Василя Онопенка Ірина повернула борг, який виник у результаті договору позики, укладеного в травні 2008 року на суму понад 250 тисяч гривень, повідомив у понеділок сайт газети «Дзеркало тижня», DT.UA, з посиланням на матір Ірини Ларису Онопенко.

За цим повідомленням, Лариса Онопенко запропонувала людині, яка позичила гроші доньці, Валерієві Ксьонзенку погасити цей борг, і той погодився. Відтак усю суму, яку він визначив у своїй позовній заяві до суду про стягнення боргу з Ірини Онопенко, понад 512 тисяч гривень, у понеділок передали йому в присутності нотаріуса.

У нотаріально засвідченій заяві, яку наводить сайт, Ксьонзенко вказав про «факт повного розрахунку» між ним та Іриною Онопенко й зазначив, що більше не має до неї «будь-яких матеріальних, фінансових та інших претензій», які б стосувалися договору про ту позику.

У зв’язку з погашенням боргу Ксьонзенко в понеділок же звернувся до суду з заявою про закриття справи і залишення його позову без розгляду.

Лариса Онопенко заявила, що борг повернуто «за рахунок родинних заощаджень».

1 лютого Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо молодшої дочки Онопенка, Ірини Онопенко. Її та її чоловіка, як тоді повідомляли, підозрювали в тому, що вони не повернули позичені 300 тисяч доларів, причому частина з них нібито була потрібна Василеві Онопенку «для вирішення якогось питання».

Раніше, наприкінці грудня 2010 року, був затриманий колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, чоловік іншої дочки голови Верховного Суду Лади Онопенко.

Діячі опозиції, зокрема, лідер партії «Батьківщина», колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, заявляли, що пов’язують тиск на родину Онопенка зі спробою влади Президента Віктора Януковича «приватизувати» Верховний Суд України.
XS
SM
MD
LG