Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна не піде на поступки Росії при делімітації морського кордону


Міністерство закордонних справ України заперечує інформацію в ЗМІ щодо поступок росіянам на переговорах із делімітації держкордону в Азовському морі та Керченській протоці. Про це заявив речник МЗС Олександр Дикусаров.

«Переговори з Російською Федерацією щодо делімітації кордону були і залишаються складними, оскільки сторони мають свої інтереси і свої бачення проблематики», – заявив Дикусаров.

За його словами, на початку березня має відбутися черговий раунд українсько-російських переговорів щодо розмежування та делімітації держкордону в Азовському морі та Керченській протоці.

«На те вони і переговори, щоб це питання обговорювати: на рівні експертів, на рівні фахівців, і вже потім ухвалювати відповідні рішення. Ми працюємо на те, щоб дотримуватись наших національних інтересів та відстоювати свою точку зору. І ми будемо її відстоювати», – наголосив речник МЗС.

Днями в українських ЗМІ з’явилась інформація, що Україна начебто готова поступитися Росії на переговорах щодо делімітації державного кордону по Азовському морю та Керченській протоці.
XS
SM
MD
LG