Доступність посилання

ТОП новини

Азаров не підписав звернення з приводу порушення прав людини в Білорусі


Прем'єр-міністр України Микола Азаров не підписав звернення прем'єрів Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) і голів урядів Німеччини та Австрії з приводу порушення прав людини в Білорусі.

Голова українського уряду мотивував це тим, що Україну попередньо не ознайомили з деталями звернення і вона виступає за проведення діалогу з керівництвом Білорусі з приводу цього питання.

«Я цю позицію висловив на пленарному засіданні. Її було ухвалено з розумінням, і ми вважаємо, що в процесі діалогу ми можемо досягти більшого, ніж підписувати документи, які ми не мали можливість вивчити», – сказав він у вівторок у Братиславі, відповідаючи на запитання, чому Україна не приєдналася до звернення.

Азаров додав, що відповідний текст делегація отримала вранці і технічно не мала можливості детально ознайомитися з ним. Він також зазначив, що, оскільки в України безвізовий режим із Білоруссю і ця країна є її «найближчим сусідом», те, що відбувається в Білорусі «не може нас не турбувати з урахуванням тих оцінок, які зараз висловлюють європейські країни».

«У нас є можливість донести до керівництва Білорусі свою позицію за допомогою інших методів, інших засобів, що ми, до речі сказати, і робимо», – резюмував Азаров.
XS
SM
MD
LG