Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко виключає можливість політичного притулку за кордоном


Колишній Прем’єр-міністр, лідер партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко виключає можливість свого прохання про отримання політичного притулку за кордоном.

Про це ідеться в інтерв’ю Тимошенко словацькому виданню SME, розміщеному на її офіційному сайті.

«Те, що йому (екс-міністру економіки Богдану Данилишину) надали притулок (у Чехії), доводить, що він невинний і є просто жертвою політичного переслідування. Це – вирок українській владі. Однак я ніколи не втечу зі своєї країни... Такого подарунка я мафії не зроблю, що б вона не робила», – сказала Тимошенко, відповідаючи на запитання, чи влаштувала б її перспектива отримання політичного притулку.

Крім того, Тимошенко повідомила, що за нею ведеться постійне стеження, і влада робить це абсолютно відкрито, демонструючи свою силу.

27 січня Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за підозрою в тому, що вона, будучи прем’єром, використала не за призначенням 67 мільцонів гривень із державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю та ввезення у країну одну тисячу автомобілів Opel Combo нібито для медичних потреб.

Раніше, 30 грудня 2010 року, було завершено досудове слідство у справі проти неї за підозрою в нецільовому використанні коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів за Кіотським протоколом.

Тимошенко пред’явлено остаточне обвинувачення в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень, що призвело до важких наслідків).

Після цього Генпрокуратура відновила досудове слідство у цій справі.
XS
SM
MD
LG