Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: влада «тероризує» родичів опозиціонерів


Екс-прем’єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звинувачує Президента Віктора Януковича, СБУ та Генеральну прокуратуру у тиску на родичів опозиційних політиків. Про це вона заявила сьогодні перед черговим допитом у ГПУ.

«Я хотіла вам повідомити, що терор вже розпочався не лише проти політиків, а й проти родичів політиків – тих, які впливають на події і займаються опозиційною діяльністю», – заявила Тимошенко.

За її словами, дружині депутата Руслана Лук’янчука телефонував слідчий Служби безпеки і намагався викликати її на допит.

Крім того, заявила екс-прем’єр, близьких родичів першого заступника голови «Батьківщини» Олександра Турчинова запрошують на допит до Генпрокуратури.

«Близького родича Андрія Кожем’якіна (народний депутат від БЮТ) заарештовано за усними показаннями якогось чиновника з приводу неіснуючого хабара», – сказала Тимошенко. За її словами, чиниться тиск і на родичів екс-голови Держказначейства Тетяни Слюз.

«На родичів тиснуть тільки тому, що хочуть впливати на політиків і якимсь чином впливати на нашу опозиційну діяльність», – резюмувала Тимошенко.

Екс-прем’єр також заявила, що офіс її партії в Києві «з того дня, коли була спроба СБУ вилучити центральні сервери партії», цілодобово охороняють народні депутати.

Минулої п’ятниці БЮТівці заявили, що СБУ проводить обшук та вилучення центрального партійного сервера в офісі «Батьківщини» в Києві. У СБУ ці заяви спростували. Пізніше Тимошенко на своєї сторінці в Twitter написала, що СБУ відмовилася від наміру провести обшук у київському офісі партії через розголос, якого набула ця інформація.
XS
SM
MD
LG