Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст закликає Freedom House об’єктивно оцінювати ситуацію в Україні


Міністр юстиції Олександр Лавринович закликає Міжнародну неурядову організацію Freedom House давати об’єктивні оцінки ситуації в Україні.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, такий заклик пролунав у ході зустрічі з новопризначеним директором зазначеної організації Девідом Кремером у Києві.

Лавринович заявив, що Україна стурбована недавньою заявою Freedom House щодо зниження рейтингів свобод у державі.

За словами міністра, українська влада в ході реформ змушена вживати непопулярні кроки, що позначається на рейтингу держави.

У зв’язку з цим Лавринович закликав міжнародних експертів при оцінці ситуації в Україні керуватися конкретними фактами, а не емоціями або перевагами супротивників чи прихильників реформ і нинішньої української влади. За його словами, після проведення реформ ситуація в країні стане кращою, ніж зараз і до реформ.

Раніше Freedom House опублікувала на своєму веб-сайті доповідь, у якій заявила про погіршення ситуації із забезпеченням свобод в Україні в 2010 році. За даними Freedom House, в 2010 році Україна із країни, яку можна назвати вільною, перетворилася в частково вільну.
XS
SM
MD
LG