Доступність посилання

ТОП новини

Суд почав розгляд скарги Луценка за його відсутності


Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги на продовження арешту екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка за його відсутності.

На засіданні Луценко відсутній, оскільки до суду не надійшла його заява із СІЗО про те, що він хоче бути присутнім.

На засідання прийшли народні депутати фракції НУНС, родичі Луценка.

Адвокат екс-міністра Ігор Фомін заявив клопотання про відвід складу суду через те, що його підзахисний не присутній і не може дати пояснення.

Захисник наголосив, що заява з СІЗО до суду була направлена, а той факт, що Луценко не присутній під час розгляду апеляції, на переконання Фоміна, свідчить про необхідність відводу складу суду, що розглядає цю скаргу.

Суд вийшов до дорадчої кімнати для ухвалення рішення щодо цього клопотання.

Луценко перебуває в СІЗО з 26 грудня 2010 року. Минулого місяця Генеральна прокуратура об’єднала в одне провадження три кримінальні справи, порушені проти колишнього міністра внутрішніх справ.

Спочатку ГПУ порушила справу проти Луценка за обвинуваченням у незаконному нарахуванні пенсії його водієві. Пізніше екс-міністрові висунули обвинувачення ще за однією кримінальною справою, порушеною у рамках розслідування справи про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка в 2004 році.

Згодом стало відомо і про порушення третьої справи, пов’язаної з порушеннями, нібито допущеними Луценком під час організації святкування Дня міліції в палаці «Україна» у Києві.
XS
SM
MD
LG