Доступність посилання

ТОП новини

До Тріполі прибув військово-транспортний літак для евакуації українців


Сьогодні о 5:04 з військового майданчика міжнародного аеропорту «Бориспіль» вилетів і о 9:04 здійснив посадку в аеропорту столиці Лівії військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних сил Збройних Сил України. Про це УНІАН повідомили в Департаменті преси та зв’язків із засобами масової інформації Міноборони.

Це вже другий рейс українського військово-транспортного літака, який пілотує екіпаж на чолі з командиром корабля льотчиком 1-го класу підполковником Володимиром Бухальським. Під час першого рейсу, який було здійснено 23-24 лютого, до Києва з Лівії було доставлено 152 пасажири, зокрема, 38 дітей, з яких 6 немовлят, та 47 жінок.

У Тріполі літак Іл-76МД планує взяти на борт громадян України та інших держав, які у зв’язку з дестабілізацією суспільно-політичної ситуації в Лівії виявили бажання залишити її територію.

Екіпаж літака забезпечено спеціальною супутниковою апаратурою, яка здатна забезпечити сталий зв’язок між екіпажем у Тріполі і Києвом в умовах відсутності роботи будь-яких засобів зв’язку у Лівії. Також на борту літака перебувають два лікарі, які у будь-який момент зможуть надати кваліфіковану медичну допомогу пасажирам. Крім того, на борт літака було завантажено комплекти теплих ковдр, сухі пайки та мінеральну воду з розрахунку на 200 пасажирів.
XS
SM
MD
LG