Доступність посилання

ТОП новини

У Франції зміни в уряді після відставки міністра закордонних справ


Президент Франції Ніколя Саркозі призначив у неділю новим міністром закордонних справ дотеперішнього міністра оборони, досвідченого політика Алена Жюппе після відставки з посади голови зовнішньополітичного відомства Мішель Альйо-Марі.

Його місце в міністерстві оборони обійме Жерар Лонґе, досі лідер фракції президентської владної партії «Союз за народний рух» у Сенаті, оголосив Саркозі в короткому телевиступі.

Іще одна зміна – призначення на міністра внутрішніх справ Клода Жеана, який був керівником апарату президента.

Попередній міністр Бріс Ортфе, як вважають, стане радником президента.

Раніше в неділю дотеперішня міністр закордонних справ Мішель Альйо-Марі подала в відставку, заявивши, що стала об’єктом нападок політиків і преси, які поширювали «неправду» і «недовіру» до неї.

Ідеться про скандал, що спалахнув після її недавньої відпустки, яку вона провела в Тунісі, де вже тривали акції протесту проти влади президента Зіна ель-Абідіна Бен Алі, і користувалася там літаком одного з наближених президента. Відтак Альйо-Марі запідозрили у зв’язках із режимом Бен Алі.

Саркозі від часу приходу до влади 2007 року вже кілька разів змінював склад уряду, щоб зупинити постійний занепад свого рейтингу. Попередні зміни він здійснив лише три місяці тому.
XS
SM
MD
LG