Доступність посилання

ТОП новини

Проросійських діячів у Криму засудили за зазіхання на цілісність України


Апеляційний суд Криму сьогодні засудив активістів проросійської громадської організації «Народний фронт «Севастополь – Крим – Росія» Валерія Подьячого і Семена Клюєва до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік, визнавши їх винними в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, повідомив сам Подьячий.

У його заяві, яку наводить агентство «УНІАН», координатор організації вважає, що вирок непереконливий і свідчить про «переслідування інакомислення».

Ідеться про кримінальну справу, порушену Кримським управлінням СБУ в січні 2008 року щодо Народного фронту «Севастополь – Крим – Росія» за статтею про зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. Представникам організації Подьячому і Клюєву висунули звинувачення в заклику до приєднання Криму до Росії.

Апеляційний суд Криму в грудні 2009 року засудив Клюєва до чотирьох років позбавлення волі, але, враховуючи похилий вік підсудного, відклав виконання вироку на два роки. Запобіжним заходом Клюєву суд визначив підписку про невиїзд.

Суд у цій справі над Подьячим тоді відклали, бо він зник і повернувся в Україну тільки після приходу до влади Партії регіонів.

Верховний Суд України в березні 2010 року скасував вирок Апеляційного суду стосовно Клюєва.

Апеляційний суд Криму у вересні 2010 року направив справу на додаткове розслідування.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Верховного Суду України в листопаді 2010 року скасувала постанову Апеляційного суду Криму про повернення справи на додаткове розслідування і направила справу для продовження розгляду в суд першої інстанції.
XS
SM
MD
LG