Доступність посилання

ТОП новини

Ціни на газ і комунальні послуги зростатимуть поступово – регіонал


Протягом 2011 року в Україні ціни на газ для населення можуть зрости на 30 відсотків, а на комунальні послуги – на 62 відсотки.

Це випливає з положень проекту Меморандуму про економічну та фінансову політику, погодженого українською стороною та місією МВФ, який є в розпорядженні видання «Дзеркало тижня. Україна».

Народний депутат від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань економічної політики Олексій Плотніков у коментарі Радіо Свобода наголосив, що «вирівнюватись» ціни будуть поступово протягом року. Він також припускає, що зростання може бути дещо меншим від задекларованого.

«Це граничні рівні проставлені. Для громадян України, які неспроможні платити, передбачена система дотацій. У нас найкраща ця система. Якщо у пенсіонерів житлово-комунальні послуги забирають десять відсотків – уже йде дотація, якщо для працюючих п’ятнадцять відсотків – також дотація. Цього немає в жодній країні, це лише в Україні є така м’яка система», – сказав Радіо Свобода депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков.

Згідно з меморандумом уряду та МВФ, ціни на газ зростатимуть у два етапи: на 20 відсотків до 15 квітня, і ще на 10 відсотків з 1 липня 2011 року.

Крім того, цього року уряд зобов’язується підвищити тарифи на комунальні послуги в цілому на 62 відсотки. Їх зростання також заплановано в два етапи – двічі по 26 відсотків до 15 квітня і з 1 жовтня 2011 року.
XS
SM
MD
LG