Доступність посилання

ТОП новини

У Свердловську на Луганщині заперечують брак хліба


У міськвиконкомі Свердловська Луганської області заперечили інформацію, яка з’явилася в низці засобів інформації, що місто залишилося без хліба.

«На сьогодні від магазинів жодної заявки про те, що немає хліба, до нас не надійшло», – повідомила начальник відділу торгівлі та побутового обслуговування населення і захисту прав споживачів Свердловського міськвиконкому Раїса Сигаєва, яку цитує агентство «УНІАН».

Водночас вона підтвердила, що центральний постачальник хліба, Свердловський хлібозавод, через брак борошна дійсно зупинявся позавчора.

За її словами, добова потреба міста – 22 тонни хлібобулочних виробів, з них хлібозавод випікав 12 тонн. Решту 10 тонн місту поставляли перш за все Ліхачовський хлібокомбінат (Харківська область), «Агротон» (Луганська область) та ще низка приватних підприємств. На сьогодні вони, а також пекарні супермаркетів, збільшили поставки хлібобулочних виробів місту.

За інформацією облдержадміністрації Луганщини, її голова особисто з’ясовує обставини зупинки Свердловського хлібокомбінату та взяв під особистий контроль ситуацію з забезпечення борошном усіх хлібокомбінатів області.

Учора інтернет-видання «Коментарі» повідомило, що в містах Луганської області через відсутність борошна зупинилися хлібозаводи. Це повідомлення передрукували й інші засоби інформації.

У ньому йшлося про те, що в містах Свердловську, Ровеньках та інших через брак борошна немає в продажу хліба з місцевих хлібозаводів і що влада намагається завозити продукцію з Луганська, але цього також недостатньо. У цій ситуації, мовилося в повідомленні, приватні пекарні, використовуючи борошно, закуплене за ринковою ціною, пропонували до реалізації свою продукцію, але теж за підвищеними цінами.
XS
SM
MD
LG