Доступність посилання

ТОП новини

В уряді пояснили причини зростання цін у лютому


Зростання споживчих цін на 0,9% в лютому пов’язане з подорожчанням енергоресурсів і продовольства у світі, а також із вимушеною необхідністю підвищувати тарифи на опалення та житлово-комунальні послуги, заявив прем’єр Микола Азаров.

«Краще, щоб ціни стояли або взагалі знижувалися. Але в реальному житті, коли дорожчають нафта й газ, б’ють рекорди світові ціни на продовольство, а знецінений долар тисне на національну валюту, такого просто не може бути», – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

Прем’єр додав, що в лютому також підвищилися тарифи на опалення та житлово-комунальні послуги. Азаров наголосив, що це вимушений захід, оскільки єдина альтернатива, за його словами, – й далі заганяти державу в борги, доки вона стане неплатником.

«У таких умовах найбільша турбота уряду – забезпечити зростання реальних доходів населення», – заявив прем’єр.

За його словами, порівняно з лютим 2010 року реальна зарплата зросла на 11%, а середня зарплата сягнула 2300 гривень на місяць. Азаров додав, що непрямим підтвердженням поліпшення ситуації є також зростання продажу автомобілів у лютому цього року вдвічі порівняно з січнем.

Водночас він поставив завдання забезпечити необхідними субсидіями у зв’язку з підвищенням тарифів на опалення та житлово-комунальні послуги малозабезпечених громадян.
XS
SM
MD
LG