Доступність посилання

ТОП новини

Азаров допускає закриття АЗС у разі завищення цін на паливо


Уряд вивчає можливість запровадження процедури закриття заправок постачальників нафтопродуктів у разі завищення ними цін на бензин. Про це заявив прем’єр Микола Азаров. За його словами, такий механізм діє в США.

«У США, до речі, діє закон, за яким антимонопольні органи в разі перевищення ціни (на бензин) мають право закрити заправки, – опечатати їх. Ось ми думаємо, чи не варто нам вдатися до такого американського ринкового механізму», – сказав прем’єр.

При цьому він наголосив, що заправок в Україні на сьогоднішній день більш ніж достатньо. «У нас більш ніж достатньо заправок, і якщо хтось почне гратися – ось такий жорсткий захід застосувати. По-іншому виходити (із ситуації) не можна», – сказав Азаров.

За його словами, 60% пального в Україні – імпортного виробництва, яке поставляють переважно три компанії. І є підстави вважати, що підвищення ціни на бензин відбувається за взаємною згодою цих компаній.

«Зараз уряд веде антимонопольне розслідування, тому що дуже дивно, що три компанії якось одночасно піднімають ціни і виходять за рамки того коридору, який встановлюється», – сказав прем’єр.

При цьому він наголосив, що нафтопродукти, які виробляють в Україні, завжди майже на 50 копійок дешевші, ніж нафтопродукти, які реалізують ці три компанії.

Антимонопольний комітет проводить розслідування щодо основних гравців ринку нафтопродуктів за фактом різкого підвищення цін на бензин і розраховує завершити його вже наступного тижня.
XS
SM
MD
LG