Доступність посилання

ТОП новини

Одну зі справ проти екс-спікера кримського парламенту закрили


Кількість кримінальних справ, порушених проти колишнього спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка, скоротилася з чотирьох до трьох, повідомила речниця кримської прокуратури Наталя Бояркіна.

«Генеральна прокуратура України скасувала постанову про порушення кримінальної справи з приводу передання в оренду будівель санаторію Верховної Ради Криму «Росія». Тому цей факт не розслідують у рамках кримінальної справи», – сказала Бояркіна.

За її словами, проти Гриценка розслідують тільки три кримінальні справи, які об’єднали в одну.

Зокрема, розслідується кримінальна справа у зв’язку з незаконним вилученням 4,8 тисячі гектарів земель радгоспу «Азовський». Відповідне розпорядження Гриценко підписав під час перебування головою Ленінської райдержадміністрації Криму.

Розслідують також кримінальну справу про перевищення повноважень Гриценком під час передання 3,6 гектара лісових угідь товариству з обмеженою відповідальністю, а також кримінальну справу у зв’язку зі зловживанням службовим становищем при нарахуванні матеріальної допомоги.

Екс-спікера кримського парламенту, депутата нинішнього складу Верховної Ради АРК, обраного від Партії регіонів, Анатолія Гриценка затримали 24 січня 2011 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
XS
SM
MD
LG