Доступність посилання

ТОП новини

Понад 150 українців чекають на евакуацію з Японії – МЗС


Понад 150 громадян України повідомили посольству України в Японії про бажання вилетіти на батьківщину. Про це Радіо Свобода повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

«Це понад 150 громадян. Але ми будемо дивитися – хай літак прилетить, відбудеться посадка. Тільки-но він вилетить, ми повідомимо, скільки точно людей на борту. Як показує досвід евакуації з Лівії, не всі, хто зголошувався, відлітали. І навпаки – хтось в останній момент потрапляв на літак», – сказав Олег Волошин.

Літак «Боїнг-737» для евакуації українців з Японії вилетів з аеропорту «Бориспіль» в середу о 19:46. Він прямує за маршрутом Київ – Красноярськ – Токіо, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Літак може прийняти на борт 160 пасажирів. Цим рейсом до Токіо також прибуде лікар, який надаватиме консультативну допомогу громадянам України в Японії.

Повернення літака до Києва заплановане приблизно опівночі в ніч з 17 на 18 березня. Посольство України в Японії працює у посиленому режимі.
XS
SM
MD
LG