Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН може сьогодні провести голосування щодо Лівії


Прихильники запровадження зони заборони польотів над Лівією закликають провести сьогодні в Раді безпеки ООН голосування щодо резолюції, яка заборонить силам Муаммара Каддафі проводити авіанальоти на позиції повстанців.

Посол США Сюзан Райс заявила, що дії на захист цивільного населення Лівії можуть включати не лише запровадження зони заборони польотів.

«Ми дуже серйозно обговорюємо в Раді дії, які, на наш погляд, можуть бути ефективними для захисту цивільного населення. До них входять дискусії про зону заборони польотів. На думку США, необхідно бути готовими передбачити кроки, які включають, але, можливо, і виходять за межі запровадження зони заборони польотів», – сказала Райс.

Великобританія і Франція, а також Ліга арабських держав наполягають на ухваленні резолюції, яка встановить зону заборони польотів над Лівією.

США раніше обережно реагували на таку пропозицію.

Росія і Китай, члени Ради безпеки, які мають право вето, виступили проти будь-якого військового втручання.

Тим часом сили Каддафі посилили кампанію з повернення під свій контроль позицій, захоплених повстанцями, які домагаються завершення понад 40-річного правління лівійського лідера.

Каддафі заявив, що його сили готуються до наступу на Бенгазі – найбільше місто, контрольоване збройними загонами опонентів лівійського режиму.
XS
SM
MD
LG