Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську з’явиться «Біблійний сад»


В ботанічному саду Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника буде посаджено «Біблійний сад» – такий проект презентували сьогодні в Івано-Франківську. Тут зберуть колекцію рослин, про які згадується на сторінках Святого Письма.

За словами завідувача кафедри біохімії та біотехнології, професора Володимира Лущака, якому належить така ідея, з понад сотні рослин, які згадуються в Біблії, більш як половина може рости в кліматичних умовах Прикарпаття, деякі ж можна вирощувати в теплицях.

Особливим буде цей сад і тим, що розташований поряд із урочищем Дем’янів Лаз, де встановлений меморіал жертвам політичних репресій. За задумом, рослини з «Біблійного саду» використовуватимуть при оформленні могил і пам’ятників борцям за волю України, територій біля церковних храмів.

Віце-ректор Івано-Франківської теологічної академії, отець Борис Гобир наголосив, що Дем’янів Лаз – це «місце, наповнене святістю», де багато реліквій і духовних святинь, могили репресованих, тож важлива духовна складова проекту – «ще одна можливість пізнавати Бога».

Рішення про створення «Біблійного саду» ухвалила вчена рада Прикарпатського університету. Закладку саду розпочнуть у цьому році.

Схожі «Біблійні сади» є в Шотландії, Чехії. На Прикарпатті він буде перший.
XS
SM
MD
LG