Доступність посилання

ТОП новини

Україні обіцяють 40 мільйонів доларів на екологічні проекти


Глобальний екологічний фонд готовий надати Україні найближчим часом гранти на 40 мільйонів доларів на екологічні проекти. Як повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів, із відповідною заявою сьогодні виступила голова фонду Монік Барбю в Києві на регіональній конференції фонду для представників 12 країн Східної Європи.

За її словами, раніше Україна довела свою відкритість і готовність до активної співпраці з фондом. «Ми готові вже цього року збільшити фінансування екологічних проектів в Україні», – сказала Монік Барбю.

Зі свого боку, міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський підтвердив готовність України надати на розгляд Глобального екологічного фонду відповідні проекти в сфері екології.

Зокрема, йдеться в повідомленні, мова йде про проекти з очищення території країни від пестицидів і гербіцидів, спорудження підприємств з утилізації медичних відходів і автомобільних шин, запровадження енергоефективних технологій.

Глобальний екологічний фонд є міжнародною організацією, створеною в 1991 році за підсумками підписання резолюції радою виконавчих директорів Світового банку і відповідних домовленостей між ПРООН і програмою ООН з навколишнього середовища. У 1994 році фонд був реорганізований і вийшов із системи СБ.

Фонд є найбільшим розпорядником коштів, призначених на реалізацію екологічних проектів. Щорічно ГЕФ інвестує в природоохоронні проекти близько мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG