Доступність посилання

ТОП новини

Янукович хоче прикладів тиску на ЗМІ


Президент України Віктор Янукович закликає журналістів навести конкретні приклади порушень в державі свободи слова і обіцяє відреагувати на них.

«Якщо ви вважаєте, що так (у країні тиснуть на журналістів), наведіть приклади. Я людина конкретна. Скажіть, де ви бачите цей тиск із боку влади? Якщо він є, ми вживатимемо заходів», – сказав Янукович у селі Циблі Київської області сьогодні, коментуючи результати рейтингу «Ворогів преси-2010», в якому він лідирує.

При цьому глава держави зауважив, що про наявність чи відсутність порушень у сфері свободи слова можуть говорити саме журналісти. За словами Януковича, він хоче чесної та професійної розмови з журналістами з цього приводу.

«Я прибічник того, що журналісти мають виконувати свої обов’язки вільно, я за те, щоб кількість вільних журналістів збільшувалася, і преса у нас завжди була б незалежною, але об’єктивною», – наголосив Президент.

Янукович очолив антирейтинг «Вороги преси-2010», складений громадською організацією «Інститут масової інформації» та Київською незалежною медіа-профспілкою. Друге місце в антирейтингу посів прем’єр Микола Азаров.

Нещодавно також міжнародна неурядова організація Freedom House вказала на посилення авторитаризму в Україні, зокрема зростаючий тиск влади на ЗМІ.
XS
SM
MD
LG