Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: слідчі дії з Тимошенко знімають на відео, бо вона перекручує факти


Слідчий Генеральної прокуратури України заявляє, що колишній прем’єр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко перекручує факти слідства у справі щодо неї, що підтверджено відеофіксацією слідчих дій.

«Сьогодні в ЗМІ поширено заяву Тимошенко, про те, що я, слідчий у справі, не маю наміру змінювати стосовно неї запобіжний захід, а заяви прес-служби Генеральної прокуратури сфальсифіковані ... Жодних розмов про це з обвинуваченою у мене не було, що підтверджено відеозаписом перебігу слідчих дій», – йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Слідчий заявив, що в середу, 4 травня, Тимошенко прибула на допит з народним депутатом України Сергієм Власенком і наполягала на тому, щоб допустити його як захисника у справі.

За словами слідчого, ще 21 квітня він відмовив у допуску Власенка як захисника Тимошенко, тому що це «заборонено законом України».

«Що стосується заяви Тимошенко про зміну щодо неї запобіжного заходу, я категорично заявляю, що вона є хибною, спрямованою на спотворення громадської думки. Після того як Тимошенко стала постійно спотворювати те, що відбувалося під час слідства, всі дії з нею фіксуються на відео», – наголосив слідчий.

Сьогодні Тимошенко після відвідування Головного слідчого управління Генпрокуратури заявила, що слідчий спростував можливість зміни стосовно неї запобіжного заходу.

Вчора у Генпрокуратурі заявили, що Тимошенко вкотре зірвала слідчі дії і наголосили, що можуть звернутися до суду з проханням змінити їй міру запобіжного заходу на арешт.
XS
SM
MD
LG