Доступність посилання

ТОП новини

У Лівії війська Каддафі намагаються захопити порт у Місраті


У Лівії при обстрілі військами лівійського лідера Муаммара Каддафі порту в місті Місрата в середу були вбиті щонайменше 5 осіб.

Про це повідомляє агентство «Франс-прес» із посиланням на інформацію від повстанців, яких сили Каддафі намагаються вибити з Місрати вже протягом двох місяців.

Місрата – єдине контрольоване повстанцями місто в західній частині Лівії. Постачання місцевого населення продовольством та іншими необхідними вантажами здійснюється головним чином через порт. Кількість жертв боїв, які не припиняються, у Місраті обчислюється вже сотнями.

Щодо загальної ситуації в Лівії, генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив у середу, що сили, лояльні Каддафі, зараз значно слабші, ніж були в момент початку міжнародної операції.

Однак, за його словами, це не дає можливості говорити про швидке завершення операції. Як наголосив генсекретар НАТО, альянс має намір продовжувати командування коаліційною операцією.

Расмуссен заявив, що виступає на підтримку «максимального посилення політичного тиску на Каддафі з тим, щоб він залишив владу і забезпечив початок перехідного періоду».

Аспекти операції в Лівії будуть обговорюватися 5 травня в Римі на засіданні Контактної групи, в якій Расмуссен також візьме участь.
XS
SM
MD
LG