Доступність посилання

ТОП новини

У Президента сумніваються, що депутатам вдасться змінити доступ до публічної інформації


Президент України виступає на виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» у тій редакції, яка набуде чинності 9 травня. Про це на брифінгу повідомила радник Президента України, представник Президента у Конституційному Суді Олена Лукаш.

На запитання журналістів, як в Адміністрації Президента ставляться до змін, запропонованих напередодні до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Олена Лукаш відповіла, що «на сьогодні відсутня можливість коментувати наміри окремих народних депутатів і стверджувати про наявність достатньої кількості голосів у Верховній Раді для прийняття подібних змін». «Президент України налаштований на виконання закону і на створення належних і дієвих механізмів для забезпечення прав громадян на доступ до публічної інформації у редакції того закону, який набуде чинності 9 травня і запрацює для нас усіх», – наголосила вона.

Олена Лукаш також нагадала, що закон про доступ до публічної інформації «передбачає багато способів притягнути до відповідальності осіб за ненадання інформації чи порушення строку на надання інформації». «Але цього замало. Хоча закон передбачає і громадський контроль, і парламентський контроль за наданням інформації, Президент своїм указом поклав персональну відповідальність на керівників центральних органів виконавчої влади, які вже не зможуть кивати на своїх підлеглих, які начебто щось не встигли чи не надали», – зазначила Олена Лукаш.

«Невиконання вимог указу Президента України може стати підставою для подальших кадрових трагедій в житті чиновництва, яке буде порушувати закон», – додала Олена Лукаш.
XS
SM
MD
LG