Доступність посилання

ТОП новини

У День перемоги Хрещатиком пройде військова техніка – КМДА


У центрі Києва 9 травня, з нагоди Дня перемоги, відбудеться парад за участю військової техніки, кілька концертів, марш-парад духових оркестрів та інші заходи. Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, святкове дійство передбачатиме парад військової техніки часів Другої світової війни.

Організатори святкування обіцяють «феєричне дійство, яке надовго запам’ятається глядачам». Із 9:00 у центрі столиці транслюватимуть музичний радіоконцерт «Пісні Перемоги». Також у цей час розпочнеться формування колон, що пройдуть урочистою ходою від Бессарабської площі до майдану Незалежності. На головну вулицю столиці планується вивести БТР, танк Т-34, автомобілі «Вілліс», ГАЗ-67 із гарматами ПТА та ЗІС-5 із гарматою ЗІС-3, йдеться в повідомленні на сайті київської влади.

Святковим маршем центром міста пройдуть рота барабанщиків Київського військового ліцею імені Богуна, прапороносна група зі штандартами чотирьох Українських та Партизанського фронтів, рота Почесної Варти Збройних Сил України, Київський академічний муніципальний духовий оркестр, колона барабанщиць Будинку профтехосвіти, колона воїнів-афганців та колони, сформовані представниками кожного з десяти районів столиці.

О 10.30 на майдані Незалежності розпочнеться урочистий мітинг-концерт «Ту славну весну не забути повік», під час якого очікуються виступи художніх колективів Збройних сил України, національних художніх колективів, а також представників талановитої молоді.

О 14.00 біля Київміськадміністрації відбудеться концерт Київського академічного муніципального духового оркестру.

Біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни, об 11:00 розпочнеться марш-парад духових оркестрів «Салют Перемоги», який перейде у святковий концерт за участю художніх колективів України, що триватиме на Співочому полі щонайменше до 17:00.

О 18:00 на майдані Незалежності розпочнеться масова тематична концертна програма за участю найкращих національних художніх колективів країни і Києва «Пісні Перемоги».

Концерт завершиться о 21:00 салютом і святковим феєрверком.
XS
SM
MD
LG