Доступність посилання

ТОП новини

Дюссельдорф готується до Євробачення-2011


До чергового випуску пісенного конкурсу Євробачення залишилися лічені дні. 14 травня всі погляди любителів естрадної музики будуть звернені на Дюссельдорф. Тим часом у цьому західнонімецькому місті відбуваються останні приготування до шоу.

Дюссельдорф перебуває у надзвичайному стані – в гарному розумінні цього слова. Все місто готується до Євробачення: у дитячих садках і школах створюють групи юних фанатів, які виступають перед однолітками з рефератами про кожну із 43 країн-учасниць пісенного конкурсу; добровільні помічники проходять курси туристичних гідів; готелі, ресторани й таксисти готуються до навали іноземних гостей.

Обербургомістра Дюссельдорфа Дірка Ельбеса тішить те, що мешканці його міста з таким захопленнями сприймають підготовку до Євробачення.

«По-перше, у всіх виникає відчуття спільноти, коли всі разом до чогось готуються, – зазначає він. – До цієї події долучилися практично всі – від підприємців до дитячих садків. І, наскільки я можу оцінити, це всім приносить задоволення».

11 мільйонів євро на підготовку

Коли стало відомо, що Євробачення проводитимуть у Дюссельдорфі, а не в Берліні чи Гамбурзі, то в міській ратуші створили спеціальний відділ для підготовки до цієї події.

В ньому залучено близько 120 працівників, які розділені на 12 робочих груп. Кожна з них займається виключно своєю сферою. Що два тижні відбуваються координаційні засідання.

Прораховується все – офіційний протокол, безпека, пересування делегацій, розміщення двох з половиною тисяч журналістів, видача дозволів на проведення найрізноманітніших заходів із нагоди Євробачення.

Загалом місто розраховує, що в підсумку на підготовку пісенного конкурсу доведеться витратити 11 мільйонів євро.

Ерзац-стадіон для улюбленої команди

Ця сума включає в себе й два з половиною мільйони, які довелося витратити на спорудження тимчасового ерзац-стадіону для міського футбольного клубу. Річ у тім, що Арена, де грає команда, заблокована у зв’язку з Євробаченням. Стадіон всередині переоснастили й перебудували, спеціально пристосувавши для конкурсу співаків.

Цікаво, що на ерзац-стадіоні місцева команда гратиме лише три рази. Після цього його знову розберуть.

Критики кажуть, що це марнотратство. Обербургомістр Дірк Ельбес не погоджується з такими закидами. «Також цей мобільний стадіон є своєрідною рекламою для нас. Ми продемонстрували, як можна вирішити подібну проблему», – каже він.

«Золота лихоманка» на готельному ринку

Не забули в міській ратуші й про готельне питання. Щоб кожен гість знайшов можливість для ночівлі, місто разом із приватними спонсорами створили спеціальну біржу приватних кімнат. Через неї кожен мешканець Дюссельдорфа може запропонувати фанатам Євробачення вільну кімнату, якщо вона в нього є. Біржа нараховує вже понад дві тисячі учасників.

Чимало фанатів вирішили піти іншим, значно дешевшим шляхом: до Дюссельдорфа вони приїдуть із власними наметами, а ночуватимуть у кемпінгах. Однак тут теж не можна гаяти часу. Деякі кемпінги перестали приймати замовлення, оскільки в них уже все зарезервовано. Вже зараз можна сказати, що гостей на Євробаченні 2011 не бракуватиме – для готелів, ресторанів і таксистів настає «золотий» час.

Україну на Євробаченні-2011 представлятиме співачка Міка Ньютон з піснею «Ангел».

Співачка Міка Ньютон, яка представлятиме Україну на Євробаченні-2011 з піснею «Ангел»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG