Доступність посилання

ТОП новини

Транспорт і система обслуговування туристів – головні проблеми України за 400 днів до Євро-2012


Київ – До початку футбольної першості континенту Євро-2012 у Польщі та Україні залишається чотириста днів. Які проблеми найбільше турбують УЄФА, уряд та Національне агентство України з підготовки до чемпіонату? Про це у вівторок розповів директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Транспорт і відсталість системи обслуговування туристів – це головні проблеми, які Україна разом з УЄФА повинна розв’язати до початку турніру Євро-2012. За словами Маркіяна Лубківського, для уряду та місцевих органів влади справжнім «головним болем» є організація роботи громадського транспорту та реконструкція міжміських доріг.

«Під час турніру треба завчасно інформувати мешканців міст про те, які дороги будуть перекриті, які вулиці будуть використовуватись саме для потреб Євро. Ми також приділяємо велику увагу організації транспортного сполучення між містами-господарями та містами-супутниками. Мова йде, насамперед, про сполучення Львів – Трускавець, сполучення Харкова з Полтавою, а Донецька зі Святогорськом».

Готелі та аеропорти

Не менш важливим є побудова нових готелів та оновлення готелів так званої радянської доби. У центрі уваги УЄФА та уряду України також готовність аеропортів у відповідних містах, каже Лубківський.

«Цього місяця починаються тестові заходи в аеропортах міст-господарів. УЄФА проведе семінар із забезпечення життєдіяльності аеропортів. Уже відбулося перше тестування харківського летовища, а найближчим часом відбудеться його остаточне тестування: треба подивитись, як переміщуватимуться потоки людей і подивитись, де у нас ще залишилися так звані «вузькі місця», – зауважив Маркіян Лубківський.

Незабаром подібні тести проходитимуть аеропорти інших міст, які приймають Євро. Українські міста-господарі чемпіонату також пройдуть випробування на безпеку, при цьому йдеться і про спеціальну підготовку спецслужб та правоохоронців, і про готовність міської інфраструктури до приїзду та перебування значної кількості людей, пояснює директор турніру Євро-2012 в Україні.

Правоохоронці вивчають німецьких, австрійський і британський досвід

Тим часом прес-служба Міністерства внутрішніх справ України повідомляє, що в рамках підготовки до європейської футбольної першості українські та польські правоохоронці вивчають досвід німецьких, австрійських та британських колег із протидії агресивно налаштованим уболівальникам. Незабаром до них долучаться прикордонники України та Польщі. Існує також проблема перетину державного кордону: і на західній, і на східній ділянках кордону України треба відремонтувати діючі та побудувати нові контрольно-пропускні пункти, відзначають українські урядовці.

Взагалі ж для належного забезпечення турніру українська сторона та УЄФА спільно здійснюють понад 50 проектів, серед яких такі, що пов’язані з безпекою і правопорядком, роботою громадського транспорту, належною готовністю тренувальних баз і стадіонів, місцями розміщення учасників чемпіонату, чиновників УЕФА і вболівальників, повідомив Маркіян Лубківський.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG