Доступність посилання

ТОП новини

Луганські регіонали хочуть заборонити «Свободу» і вішати червоні прапори


У Луганську вивішені прапори СРСР
У Луганську вивішені прапори СРСР

Луганськ – Луганські регіонали вимагатимуть законодавчо заборонити діяльність ВО «Свобода», а також притягти до кримінальної відповідальності усіх, хто причетний до організації масових безладів у Львові 9 травня. Звернення про це до Президента, Верховної Ради, Кабміну, Генпрокуратури депутати від Партії регіонів в Луганській обласній раді планують ухвалити сьогодні на позачерговій сесії. Серед інших рішень облради буде також продовження акцій «Георгіївська стрічка» та вивішування червоних прапорів.

Регіонали Луганщини відреагували на сутичку між прихильниками ВО «Свобода», міліцією та проросійськими силами, що відбулася у Львові 9 травня, скликанням позачергової сесії обласної ради. Планується, що у зверненні луганські депутати запропонують законодавчо заборонити діяльність ВО «Собода», повідомив голова фракції Партії регіонів у Луганській облраді Олександр Арапов.
Олександр Арапов, голова фракції Партії регіонів у Луганській обласній раді

«Перше – притягати саме до кримінальної відповідальності всіх призвідників, організаторів безладів, які відбулися у Львові 9 травня. Тут політикою не пахне, тут чистий кримінал. Друге – це на законодавчому рівні заборонити діяльність організації «Свобода» в Україні як організації, яка сприяє розпалюванню міжнаціональної ворожнечі і розколу України», – заявив політик.

Як відомо, Львівська облрада збирається на позачергову сесію 12 травня. Тож, за словами Олександра Арапова, луганські депутати хочуть застерегти своїх львівських колег від «екстремістських висловлювань», тому і вирішили провести сесію на день раніше.

На сесію хочуть потрапити свободівці

Між тим у сьогоднішньому засіданні Луганської облради, можливо, візьмуть участь і представники ВО «Свобода». Голова харківського осередку партії Ігор Швайка, який курує і Луганську область, заявив, що хоче приїхати в Луганськ, щоб пояснити позицію своєї партії.

За словами Ігора Швайки, «Свобода» у Львові 9 травня не проводила жодних акцій, дотримуючись рішення суду. Сутички ж, які відбулися у місті, Швайка назвав провокаціями влади.

«Що намагається показати Луганська облрада? Показати далеко на іншому боці України образ такого собі ворога, щоб електорат Партії регіонів на місцевому рівні продовжував обговорювати, як же погано повелися з ветеранами (враження про побиття, яких майстерно багато змонтували телеканали із нарізок відеосюжетів), і відповідно відтягти увагу від реальної дії цієї окупаційної, промосковської влади», – сказав у коментарі Радіо Свобода Ігор Швайка.
Валерій Філіпов, депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів

Сьогодні луганські депутати також планують продовжити акції «Георгіївська стрічка» і «Прапор Перемоги», щоб червоні прапори висіли на будівлях до 22 червня. При цьому депутат від Партії регіонів Валерій Філіпов, який в облраді відповідає за гуманітарну сферу, заявив журналістам, що немає принципової різниці, який саме червоний прапор вивішується.
«Нема різниці, який червоний прапор вивішувати»

При цьому чинне законодавство не передбачає використання на свята інших прапорів, крім Державного. Закон же про «прапор Перемоги», що його наразі так і не підписав Президент, мав на меті легалізувати використання не радянських червоних прапорів, а копій конкретного військового прапора, піднятого в травні 1945 року над Рейхстагом у Берліні, і тільки з нагоди відзначення 9 травня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG