Доступність посилання

ТОП новини

У Держдумі Росії «обурені» подіями у Львові


Державна дума Росії пропонує закликати українську владу вжити заходів щодо організаторів провокацій у місті Львові 9 травня.

«Депутати Державної думи вважають, що організаторів та учасників блюзнірських провокацій у Львові має бути негайно покарано відповідно до законодавства України», – мовиться в проекті заяви «У зв’язку з екстремістськими проявами у Львові під час святкування Дня перемоги», яку Держдума ухвалила за основу.

«Велике обурення викликають дії тих, хто не може змиритися з вироком історії та здійснює брудні провокації в дні, коли все людство віддає свою безумовну данину пам’яті полеглим за мир і свободу та відзначає перемогу над абсолютним та безперечним злом», – заявляють російські парламентарі.

У документі мовиться, що «представники низки українських націоналістичних організацій за фактичного потурання влади Львова вчинили акти вандалізму щодо головних символів Перемоги, напали на ветеранів Великої Вітчизняної війни, розтоптали меморіальний вінок, який мав бути покладений на військовому цвинтарі».

Водночас Держдума висловлює упевненість, що події у Львові «не мають жодного стосунку до офіційної політики Києва і жодним чином не вплинуть на позитивний розвиток російсько-українських відносин».

Голосування за остаточний текст звернення має відбутися пізніше сьогодні.

9 травня у Львові сталися сутички між представниками ВО «Свобода» та прихильниками святкування Дня перемоги з червоними прапорами і георгіївськими стрічками. Внаслідок бійок, за даними міліції, постраждали понад 10 людей, дев’ятьох осіб затримали.
XS
SM
MD
LG