Доступність посилання

ТОП новини

Суд сьогодні оголосить рішення за позовом Тимошенко


Печерський районний суд Києва о 14:00 оголосить рішення за результатами розгляду скарги лідера партії «Батьківщина», Юлії Тимошенко щодо незаконності порушення проти неї кримінальної справи стосовно підписання 2009 року газових угод з Росією.

Як передає УНІАН, суд перейшов до дорадчого кімнати для винесення ухвали.

Під час ранкового засідання судді заслухали пояснення прокурора щодо матеріалів справи, які стали підставою для порушення кримінальної справи. Зокрема прокурор продовжував наполягати на законності приводів та підстав для порушення кримінальної справи. Представник Генеральної прокуратури зазначив, що постанова про порушення кримінальної справи проти Тимошенко була винесена на підставі матеріалів СБУ та визнав, що всі експертизи проводилися після порушення справи.

Після дебатів сторін захисник Тимошенко Сергій Власенко наголосив, що кримінальна справа порушена незаконно.

У свою чергу Юлія Тимошенко передала суду заяву, в якій просить винести окреме рішення про порушення кримінальної справи проти слідчого Генпрокуратури, який ухвалив постанову про порушення проти неї справи.

На початку квітня Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за фактом перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

Тимошенко подала до Печерського райсуду Києва скаргу, в якій просить суд визнати незаконним порушення проти неї кримінальної справи щодо газових угод, підписаних її урядом з Росією у 2009 році. 10 травня суд розпочав розгляд скарги.
XS
SM
MD
LG