Доступність посилання

ТОП новини

Російський олігарх Прохоров очолить промедвєдєвську партію


Михайло Прохоров, номер три у списку найбагатших бізнесменів Росії, у понеділок висловив готовність очолити політичну партію «Справедлива справа» («Правое дело»), яка закликає президента Дмитра Медведєва балотуватися на другий термін.

Таким чином готовність інвестувати в політику Дмитра Медведєва відкрито висловив один із найвпливовіших російських підприємців, чиї статки американський журнал Forbes оцінює у 18 мільярдів доларів.

«Я надіслав свою пропозицію керівнику партії «Справедлива справа» і тепер відповідь за ним», – сказав Прохоров журналістам в російському місті Калуга в понеділок.

«Доти, доки партія не ухвалить рішення, я ніяких коментарів не даю ... Я поважаю тих людей, які працюють в цій партії», – цитує Михайла Прохорова агентство «Ройтерз». Рішення про затвердження нового лідера партії має ухвалити з’їзд.

Олігарх Прохоров заявив, що має намір вивести партію на друге місце на парламентських виборах у грудні 2011 року.

У самій партії не заперечили, що бізнесмен Прохоров може стати її лідером, однак, не уточнили в якій саме якості.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін нещодавно проголосив створення «Загальноросійського народного фронту» для розширення електоральної бази партії влади «Єдина Росія», яка втрачає популярність напередодні парламентських виборів. Медведєв стримано відгукнувся про путінський «фронт», назвавши це об’єднання лише одним із можливих, а в п’ятницю застеріг від занадто великої концентрації повноважень і спроб побудувати владу в країні під «конкретну людину». Він нагадав, що – за Конституцією – теж має право вступити до якої-небудь партії.
XS
SM
MD
LG