Доступність посилання

ТОП новини

У Тимошенко обіцяють надати ГПУ документи про стан її здоров’я


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко надасть Генеральній прокуратурі документи, які підтверджують стан її здоров’я. Про це повідомили у прес-службі партії «Батьківщина».

За інформацією прес-служби, 16 травня о 15:00 захисник Сергій Власенко офіційно письмово поінформував старшого слідчого з особливо важливих справ ГПУ Олександра Нечвоглода про те, що Тимошенко хворіє на застуду і не може брати участі у проведенні слідчих дій.

Також захисник повідомив слідчому, що як тільки стан здоров’я колишнього прем’єра дозволить їй взяти участь у слідчих діях, Генптрокуратуру про це поінформують. «Всі документи, які підтверджують стан здоров’я Тимошенко, будуть надані у встановленому законом порядку», – наголосили у прес-службі партії.

У «Батьківщині» також нагадали, що за станом здоров’я Тимошенко не змогла бути присутньою на ювілейних ХХ Всеукраїнських зборах Народного руху України (14 травня), на церемонії нагородження переможців ХI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (17 травня).

«З цієї ж причини вона не зможе 19 травня взяти участь у панахиді з нагоди 150-річчя перепоховання Тараса Шевченка, яку проводитиме Патріарх Філарет у церкві Різдва Христового на Поштовій площі в Києві. Партії «Батьківщина» є незрозумілим маніакальне бажання слідчого ГПУ Нечвоглода витягнути людину, яка хворіє, на допит», – наголосили в прес-службі.

Сьогодні старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури звернувся з публічною заявою, адресованою особисто Тимошенко, в якій звинуватив її в затягуванні слідства. Слідчий також викликав колишнього прем’єра на допит завтра на 10:00.
XS
SM
MD
LG