Доступність посилання

ТОП новини

Учасники акції протесту в Києві вимагають від уряду «народних реформ»


Учасники Весняного маршу протесту, який відбувся сьогодні в Києві біля будівлі Верховної Ради, ухвалили резолюцію з переліком вимог економічного характеру.

Як повідомила прес-служба організаторів акції, завершила свою роботу друга народна колегія Всеукраїнської акції «Вперед».

Загальним голосуванням мітингувальники ухвалили резолюцію, в якій, серед головних вимог – ухвалення «народних реформ» (пакет законопроектів, спрямований на збереження спрощеної системи оподаткування, запровадження мораторію на контрольні перевірки малих підприємців, встановлення посильних для підприємців ставок єдиного соціального внеску і скасування цього внеску для пенсіонерів та інвалідів); ухвалення Декларації економічної свободи.

Мітингувальники також вимагають переглянути розмір прожиткового мінімуму, збільшити зарплати і пенсії, ввести мораторій на зростання комунальних тарифів, зупинити неконтрольоване зростання цін на продукти харчування.

У резолюції також міститься вимога направити кошти від приватизації «Укртелекому» до Пенсійного фонду для підвищення мінімального рівня пенсійного забезпечення і не допустити збільшення пенсійного віку.

Також мітингувальники наполягають на зупиненні земельної реформи, яка, за їхніми словами, призведе до того, що вся земля опиниться в руках великого капіталу. Крім того, вони вимагають захисту постраждалих від валютних кредитів шляхом рівномірного розподілу збитків між владою, банками і позичальниками.

Присутні на мітингу звернулися з вимогою розпочати реальну боротьбу з корупцією в усіх ешелонах влади, запровадити персональну відповідальність чиновників за зловживання. Мітингувальники закликали також ліквідувати податкову міліцію і негайно припинити переслідування активістів податкового Майдану.
XS
SM
MD
LG