Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС: стратегічна мета України – членство в ЄС


Україна не має наміру знижувати темпи євроінтеграції, заявляє міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«У нас найкращі темпи діалогу з ЄС серед сусідів Євросоюзу на пострадянському просторі. Ми не маємо наміру знижувати ці темпи і докладатимемо максимум зусиль, щоб черговий саміт Україна-ЄС, який відбудеться в грудні, став не просто успішним, а історичним», – сказав він, виступаючи на міжнародній конференції «Україна на шляху інтеграції в ЄС: нинішній стан та подальші перспективи».

За словами міністра, майбутній саміт «має закласти фундамент для подальшої якісної еволюції наших відносин, еволюції від партнерства і співробітництва через асоціацію і економічну інтеграцію до членства».

Грищенко повідомив, що переговори з підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі вийшли на фінішну пряму.

«Наша стратегічна мета – членство в Європейському Союзі. Ключовий етап на цьому шляху – підписання угоди про асоціацію. Сьогодні ми вийшли на фінішну пряму, ми спільно прагнемо завершити ці переговори в найкоротші терміни. Від підписання нас відділяє кілька принципових питань, ключове із них – європейська перспектива України», – сказав глава МЗС.
XS
SM
MD
LG