Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявляє відвід складу суду


Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив відвід складу Печерського районного суду Києва, де проходить попереднє слухання його справи.

«У мене є відвід. Я не довіряю суду», – сказав Луценко.

Після цього суд пішов до дорадчої кімнати для ухвалення рішення за клопотанням Луценка.

Печерський районний суд розпочав попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ України сьогодні об 11:00.

Переважна більшість журналістів, фотокореспондентів та телеоператорів не змогли потрапити до зали суду, в якому можуть поміститися дуже мало людей.

До зали засідання вдалося потрапити групі народних депутатів. У залі також перебувають дружина й син Луценка.

Луценко перебуває під вартою з грудня минулого року. У квітні він оголосив голодування на знак протесту проти свого арешту.

За даними Генеральної прокуратури, колишньому міністру інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади чи службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, та зловживання владою, вчиненому працівником правоохоронного органу. 28 січня прес-служба ГПУ повідомила, що встановлені досудовим слідством збитки державі становлять понад 970 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG